• Kinderen snappen delen vanzelf

    143

    Loet, Joep, Wik en Jannes (v.l.n.r., allen 10) wonen in Berg en Dal. Ze brengen veel tijd met elkaar door, samen met Sil en Tijn. In wisselende samenstellingen zitten ze bij elkaar in de klas en op breakdance, voetbal en muziekles.

    Met z’n zessen kochten ze Skylanders Swap Force, een fantasie-vechtspel voor op de Wii-spelcomputer. “Eigenlijk waren we allemaal aan het wachten tot een ander het spel zou kopen. Dat was natuurlijk niet eerlijk”, zegt Jannes. Daarom besloten ze ieder tien euro van hun zakgeld in te leggen en te ‘koopdelen’. In de eerste week hadden ze nog een schema over wie wanneer mocht spelen, maar dat lieten ze al snel varen. Wik: “We waren daar ook niet heel streng mee hoor”.

    Inmiddels vinden ze het spel niet meer zo leuk, maar gelukkig zijn ze door het delen van de kosten niet veel geld kwijt. Wat ze nog meer met elkaar delen behalve tijd, hobby’s en games? Boeken en snoep, al mag dat laatste eigenlijk niet op school. Het delen is de jongens goed bevallen, want in de toekomst willen ze best nog eens samen iets kopen. Jannes: “Maar dan moet het wel een chill spel zijn.”