Verblijf

Via de facebookgroep Ruil je huis en de website van Huizenruil kun je je huis in Nederland en daarbuiten (met of zonder huisdier/en) aanbieden of ruilen.

Op Caravandelen vind je caravans voor op vakantie, en kun je ook je eigen caravan aanbieden.

Couchsurfing, de wereldwijde logeerplekwebsite voor jong en oud. De manier om ook in contact te komen met de lokale bevolking.

Airbnb, de site waarop je kunt zoeken naar een huis of logeeradres bij locals all over the world, en waar je zelf ook een logeerplek kunt aanbieden. Voor deze logeeradressen wordt een bedrag in rekening gebracht.

Key-BnB is gericht op het verhogen van gemak voor de eigenaar van een privé-woning in Amsterdam en de Randstad terwijl een woning niet gebruikt wordt voor verhuur aan toeristen en expats.

Met Rentcircles kun je huizen huren voor een maand of langer.

Kamperen kan via campinmygarden.com. Wereldwijd, maar geconcentreerd in Europa is het mogelijk bij particulieren te kamperen.

Deelstoel.nl is een initiatief van gemeentes die hun deuren openen voor ambtenaren, om organisaties op een gemeenschappelijke locatie te laten samenwerken, zodat uitwisseling van ideeën in een nieuwe samenstelling hernieuwde inspiratie kan geven.

 

Ken je nog een deeleconomie initiatief? Laat het ons weten.